Didier Drogba čelí trestu v Lige Majstrov!


Áno, dalo sa to očakávať, že útočníka FC Chelsea potrestá UEFA za jeho nešportové správanie po (neprávom) prehratom semifinále Ligy Majstrov s Barcelonou. Aká môže byť trest? Stop na 3 zápasy.

Očakáva sa, že verdikt bude verejne známy už dnes, hneď ako UEFA ešte raz prešetrí Drogbove správanie. Didier Drogba sa za svoj čin verejne ospravedlnil a oľutoval ho. Je si vedomý toho, že sa proste nechal uniesť. No ale kto by konal inak v jeho situácii?

Drogba mal po zápase potýčku s nórskym rozhodcom Tomom Henningom Ovrebom. Chelsea síce vyhrávala 1-0, no v tretej minúte nadstaveného času Andrés Iniesta nechytateľnou strelou vyrovnal na 1-1. Stále tu však bol čas pre Chelsea na vyrovnanie. A kebyže aj nie,  penalta nám mala zabezpečiť postup. Lenže to by ju najprv musel niekto odpískať. Rozhodca sa však akoby pomiatol, keď nič neodpískal. A to rovno štyrikrát! No koho by toto nenahnevalo? No a keďže Chelsea nestrelila na Nou Campe žiadny gól, finále tak mala v hrsti Barcelona. Pohárová matematika je zvláštna.

Drogba bol vtedy vystriedaný 18 minút pred koncom, no po poslednom hvizde sa bezhlavo rútil za rozhodcom a jasne mu dal najavo čo si o ňom a jeho pískaní myslí.

José Bosingwa môže očakávať STOP na jeden zápas, nakoľko jeho správanie a vyhlásenia na osobu rozhodcu neboli takisto v súlade s pravidlami. Zaujímavosťou je, že Michael Ballack akosi unikol trestu. Keď mu Ovrebo neuznal penaltu, Michael s rozhadzujúcimi rukami bežal doslova s rozhodcom.

Ak by Drogba teda dostal STOP na tri zápasy, trest by nadobudol platnosť v skupinovej fáze súťaže, nakoľko Chelsea skončila v lige tretia, nemusí bojovať predkolami.

Čo k tomu napísať? UEFA sa zrejme zbláznila, pretože to čo predvádza v poslednej dobe je na smiech...

08:49:51 - 17.06.09 - 24bauer - Evropské poháry - 2642x